Keynote


Tot 1 januari 2023 was Carl Blijd medisch directeur en lid van de raad van bestuur bij INTER-PSY, een GGZ-instelling met meer dan 500 medewerkers. Hij heeft zich gespecialiseerd in kinder- en jeugdpsychiatrie, volwassen psychiatrie, forensische psychiatrie, en sport- en prestatiepsychiatrie. Zijn bijzondere focus ligt op ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme, adolescenten, agressie, interculturele communicatie en sporters/high performers.

Carl is regelmatig als "tv-psychiater" te zien bij RTV Noord, waar hij analyses en uitleg over sociale en maatschappelijke thema's geeft. In 1984 verliet hij Curac̀§ao voor een geneeskundestudie in Groningen, waarna hij zowel volwassen- als kinder- en jeugdpsychiater werd. Als psychiater functioneert hij als bruggenbouwer/verbinder en zet hij zich in voor destigmatisering van psychische problemen, vooral tijdens zijn periode bij FC Groningen.

Carl en zijn broer Earl zijn ervaren Wushu/Kung Fu beoefenaars en instructeurs. In 2009 werden zij door H.M. Koningin Beatrix geridderd voor hun bijdrage aan de Groningse samenleving. Carl is getrouwd met Els Blijd-Hoogewys, een Vlaamse klinisch psycholoog en psychotherapeut met een promotie op Autisme Spectrum Stoornissen. Ze reizen geregeld de wereld rond om te presenteren op (wetenschappelijke) conferenties.

Na een sabbatical van 6 maanden is Carl per 1 juli 2023 Medical Director bij de Mental Health Foundation op Sint-Maarten, waar hij tweewekelijks verblijft en werkt. Ook werkt hij sinds 1 juli 2023 als psychiater bij The Student Psychiatrist in Groningen voor internationale studenten. Diversiteit vormt een rode draad in zijn werkzaamheden.

Bekijk hier de tickets

Carl Blijd

Psychiater | Bestuurder