Online inschrijvingen voor workshops zijn gesloten. Last-minute inschrijvingen of aanpassingen kan je bij binnenkomst van het congres doorgeven.

Diversiteit en verbinding


Aisa Kariman is waarnemend huisarts, o.a. in ter Apel en ze is al jaren betrokken bij de zorg voor asielzoekers in Nederland. Mensen met een migrantenachtergrond krijgen door verschillende oorzaken minder zorg; We hebben (als arts) beloofd om goede zorg te leveren en zullen alle handvatten nodig hebben.

Daarnaast is ze een voorstander van meer diversiteit en inclusiviteit in de geneeskunde(opleiding): 

Diversiteit en inclusiviteit begint bij gelijkwaardigheid, ook al zien we er niet gelijk uit.

Een combinatie van bovenstaande is beschreven in een essay, waarmee Aisa de VNVA Schrijfprijs 2022 won.

Kawa Al Ali is o.a. voorzitter van de Landelijke vereniging POH-GGZ, GZ-psycholoog en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Tevens is Kawa gastdocent aan de Hogeschool van Amsterdam in de leerroute POH-GGZ, met focus op de thema's "Culturele Diversiteit" en "Systemisch Werken". Kawa heeft een praktijk in Amsterdam Zuidoost, ook wel  “de Bijlmer”. De Bijlmer staat bekend als een smeltkroes van culturen. Nederlanders, Surinamers, Antillianen en Ghanezen maken het grootste deel van de bevolking uit, maar vele andere nationaliteiten zijn er ruim vertegenwoordigd. In totaal zijn er mensen van meer dan 130 nationaliteiten woonachtig in de Bijlmer.

In deze workshop wordt ingegaan culturele conditionering, selectieve perceptie en perceptuele vertekening in de houding naar patiënten. Door de workshop krijgt u als poh-ggz meer inzicht in de verbinding die u aangaat  met patiënten  die een andere etnische achtergrond hebben.

Bekijk hier de tickets

Aisa Kariman | Kawa Al Ali

Huisarts | Voorzitter LV POH-GGZ